Wat is Reiki

Reiki bestaat uit twee Japanse woorden namelijk:

Rei = Geest/ Ziel

Ki   = Energie/ Levenskracht


Voor mij is Reiki een verrijking in mijn leven, omdat ik mensen kan helpen om hun leven ook te verreiken doormiddel van hun pijn en andere klachten weg te nemen. Dat maakt mij als mens ontzettend dankbaar en blij dat ik dat kan en mag doen.

Ieder mens is uniek en prachtig. Dat geldt ook voor een reikibehandeling. Elk mens ervaart de Reikibehandeling op zijn/ haar eigen manier. Dus ook voor ieder een unieke ervaring.

Maar wat is Reiki nu precies:

Reiki is een alternatieve methode om lichaam en geest weer in balans te krijgen. Mensen die reiki ontvangen voelen de energie soms als warmte, kou en evt. tintelingen. De prikkelingen kun je dus overal voelen in je lichaam. Dit is volkomen normaal!

Het mooie aan Reiki is dat de behandelmethode doeltreffend en zuiver en puur is ook al geloof je er niet in. De energie is aanwezig en verbindt alles in en om je heen met elkaar.

Om gezond te kunnen zijn moet het lichaam in balans zijn. Die balans ontstaat als de energie vrijelijk kan stromen door het lichaam. Als er blokkades aanwezig zijn in het lichaam kan de doorstroming van de energie laten stagneren. Dan kun je verschillende klachten krijgen zoals: spierpijn, buikpijn, rugpijn, slaapproblemen, zenuwpijn, een burn-out ect. 

Vergeet niet dat Reiki GEEN vervanger is van onze reguliere geneeskunde, maar hier aanvullend bij kan worden ingezet.


Hoe geef ik een Reikibehandeling

zonsondergangIk heb eerst altijd een intakegesprek met de cliënt(e), zodat ik erachter kan komen wat het probleem is en de oorzaak van het probleem. Zo’n gesprek duurt gemiddeld een half uur. Kan iets korter zijn of langer. Ik vind het belangrijk om te weten wat er aan de hand is, zodat ik op de juiste manier Reiki kan geven.


De behandeling die ik geef komt oorspronkelijk uit Japan en is ontdekt door Mikao Usui in 1922. Met deze authentieke Japanse Reiki raak ik de cliënt met de handen aan! Tijdens de behandeling hou je gewoon de kleren aan.

Na de intake gaan we naar de behandelkamer en neem je plaats op de behandeltafel. De praktijk heb ik zo knus mogelijk ingericht, zodat je je daar prettig bij voelt. Als je het fijn vindt krijg je een warme fleece deken over je heen en je krijgt een knie rol onder de knieën ter ondersteuning. Dit hangt er wel vanaf welk lichaamsdeel ik ga behandelen.

Als je comfortabel ligt dan demp ik de lichten en zet een rust gevend muziekje op wat perfect bij de behandeling van Reiki past. De behandeling duurt minimaal 60 minuten.

Na de behandeling krijg je ook nog een Ketsueki Kokan Ho behandeling van mij er bij. Ook wel afgekort Kekko genoemd.
De Kekko is een bloedcirculatietechniek.

Hierbij lig je op de buik. En probeer je zo veel mogelijk je hoofd, nek en schouders te ontspannen. Zou prettig zijn dat je makkelijk zittende kleding draagt tijdens deze Kekko. En geen riem draagt. Dit i.v.m. beschadiging aan de de behandeltafel.


Na de behandeling praten we hier over en dat zet ik dan ook in het dossier wat je opbouwt bij mij. Zo kunnen we de vooruitgang mooi bijhouden. Het kan zijn dat je na de behandeling dezelfde avond of een dag later wat bijwerkingen kan krijgen. Dit is echter heel normaal. Doordat de energiebanen weer goed gaan stromen kun je hier mee te maken krijgen. Denk bijvoorbeeld aan spierpijn of vermoeidheid. Ook kun je een totale rust ervaren. Dit is natuurlijk ook weer voor ieder mens verschillend. Drink wel voldoende water naar een Reiki behandeling. Dan worden de afvalstoffen nog sneller afgevoerd.

Houd er wel rekening mee dat 1 behandeling niet afdoende is en er zijn meerdere behandeling gewenst om het beste resultaat te bereiken. Zie ook mijn behandelschema.


En ik hoor soms: Is Reiki gevaarlijk?

NEE Reiki is zeker niet gevaarlijk of schadelijk. Het is een pure en zuivere behandelmethode. 

Powered by webXpress